Zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství - Pospíšilová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství. Práce je teoreticko-průzkumná a je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Pro sběr dat byla zvolena kvantitativní metodika práce s použitím dotazníkového šetření. Teoretická část se zabývá charakteristikou období těhotenství, popisuje vývoj plodu v jednotlivých trimestrech v těhotenství, popisuje zásady výživy v těhotenství a charakterizuje nezdravé stravovací návyky, které vedou k poškozování plodu v těhotenství. Cílem průzkumné části je zjištění, jaké mají ženy zkušenosti se stravováním v období jejich těhotenství a vědomosti o zdravé výživě těhotných. Ke zjištění dat bylo použito anonymní dotazníkové šetření ve zdravotnickém zařízení s následnou analýzou dat prostřednictvím popisné statistiky.
Experiences of women with eating during their pregnancy
Keywords: potraviny; stravování; šestinedělí; těhotenství; výživa; eating; food; lying-in; nutrition; pregnancy