Dárcovství v podmínkách ČR - Luxová, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je zaměřena na analýzu dárcovství v podmínkách České republiky v letech 2010 - 2014. Věnuje se nestátním neziskovým organizacím a způsobu jejich financování z různých dostupných zdrojů. Podrobněji pak získávání prostředků z individuálních a korporátních darů. Analyzuje filantropické chování fyzických i právnických osob za vybrané zdaňovací období a faktory ovlivňující výši uplatněných odpočtů.
Donation in conditions of the Czech Republic
Keywords: dárcovství; daňové odpočty; filantropie; nestátní neziskové organizace; regresní analýza; donation; tax deductions; philanthropy; nongovernmental nonprofit organizations; regression analysis