Biomarkery neurodegenerativních onemocnění - Smékalová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této bakalářské práce je řešeršní zpracování dostupných literárních zdrojů na téma Biomarkery neurodegenerativních onemocnění a popsat výsledky vlastního výzkumu, který by mohl vést k pozdějšímu vyvinutí diagnostické metody pro rutinní diagnostiku vybraných neurodegenerativních chorob.
Biomarkers of neurodegenerative diseases
Keywords: neurodegenerativní onemocnění; Alzheimerova choroba; ELISA; antigen; autoprotilátka; biomarker; neurodegenerative disease; Alzheimer's disease; ELISA; antigen; autoantibody; biomarker