Ekonomické zhodnocení výroby, sběru a recyklace plastů v ČR - Sojková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výroby a následného nakládání s plastovými odpady. Cílem je zpracovat bilanci výroby a spotřeby plastů v České republice, zdůraznit ekonomické zhodnocení výroby plastů z primárních zdrojů oproti výrobě plastů z druhotných surovin a charakterizovat, literárně téměř opomíjenou, kategorii plastů ? polyvinylchlorid (PVC).
Economic evaluation of plastic production, collection and recycling in the Czech republic
Keywords: odpadové hospodářství; polyvinylchlorid; recyklace odpadů; sběr odpadů; surovinové hospodářství; zpracování odpadních plastů; waste collection; polyvinylchloride; waste management; waste recycling; waste plastics; raw material economy