Porovnání jednotlivých druhů dopravy vzhledem k vlivu na životní prostředí - Hanuš, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na vliv dopravy na životní prostředí. V první části práce jsou stručně představeny jednotlivé druhy dopravy a možné vlivy na životní prostředí. Druhá část zabývá vlastním porovnáním jednotlivých druhů dopravy vzhledem k jejich vlivu na životní prostředí v ČR.
Comparison of particular types of transport due to environmental impact
Keywords: doprava; životní prostředí; emise; hluk; zábor půdy; nehody; transport; environmental; emissions; noise; land appropriation; accidents