Etika kolektivního investování - Bekrová, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zaměřila na etiku kapitálového trhu v oblasti kolektivního investování. Popisuje oblast investování a organizaci sdružující investiční společnosti - Unii investičních společnost (UNIS). Dále se zaměřuje na Etický kodex této organizace a Etický kodex jednoho ze zakládajících členů UNIS, Investiční kapitálové společnosti IKS, KB a.s. Předkládá také některé příklady poškozování zájmů akcionářů. V závěru se věnuje správnímu úřadu pro oblast kapitálového trhu - Komisi pro cenné papíry.
Ethics of collective investment
Keywords: etika; Česko; investiční společnosti; investování; akcionáři; poškozování; Informace