Možnosti studia kinetiky bioafinitních interakcí - porovnání metod a jejich využití - Chocenská, Marie (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis metod využitelných pro studium kinetiky bioafinitních interakcí, hlavně na interakce antigen - protilátka. Popisuje jejich principy, uspořádání a provedení. Je zde popsána například afinitní chromatografie, izotermální titrační kalorimetrie či afinitní kapilární elektroforéza.
Possibilities of studying kinetics of bioaffinity interactions - comparison of methods and their use
Keywords: bioafinitní interakce; kinetika; afinitní chromatografie; izotermální titrační kalorimetrie; afinitní kapilární elektroforéza; bioaffinity interactions; kinetics; affinity chromatography; isothermal titration calorimetry; affinity capillary electrophoresis