Analýza zpoždění bezdrátové komunikace a jeho závislosti na velikosti dat - Samek, Miloš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá analýzou vzniku a velikosti latence v bezdrátové komunikaci. V teoretické části jsou popsány základní principy bezdrátových sítí, druhy standardů. Dále je představena Fresnelova zóna a polarizace. V praktické části práce je provedeno měření na fyzických zařízeních pro zjištění, do jaké úrovně je latence závislá na velikosti odesílaných dat a počtů zařízení v síti.
Analysis of latency in wireless communication and dependency on data size
Keywords: IEEE 802.11; WLAN; latence; bezdrátové sítě; měření latence; Wi-Fi; latency; wireless network; Wi-Fi