Možnosti NIR spektroskopie při analýzách průběžné výrobní kontroly Nicergolinu - Velecký, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá možnostmi náhrady klasických analýz průběžné výrobní kontroly, např. tenkovrstvé chromatografie nebo potenciometrická titrace, NIR spektrometrií, při výrobě Nicergolinu.
The possibility of NIR spectroscopy for in-process control analysis of production of Nicergoline.
Keywords: NIR spektrometrie; tenkovrstvá chromatografie; validace; chemometrie; NIR spectrometry; thin layer chromatography; validation; chemometrics