Vývoj sociodemografické struktury populace na Kolínsku - Jeništová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na sledování vývoje sociodemografické struktury obyvatelstva v obvodu obce s rozšířenou působností Kolín. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy, které se vztahují k tématu. Druhá část se věnuje charakteristice zájmové oblasti. Jsou v ní zachyceny zásadní proměny ukazatelů populace: počet, věkové složení, národnostní a vzdělanostní struktura, ekonomická aktivita a pohyb obyvatel. V závěru jednotlivých kapitol jsou shrnuty důvody, proč ke zjištěným změnám sociodemografické struktury obyvatelstva v zájmovém regionu dochází.
Development of socio-demographic structure of the population in Kolín district
Keywords: Kolín; obyvatelstvo; demografie; sociodemografické ukazatele; sčítání lidu; Kolín; population; demography; socio-demographic indicators; census