Ukazatel nezaměstnanosti vs. zaměstnanosti - Jetmarová, Dana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá problémem ukazatelů zaměstnanosti a nezaměstnanosti. V první části jsou zmíněny základní pojmy související s trhem práce a dvě metodiky měření nezaměstnanosti v ČR. V druhé části je nastíněn problém skryté nezaměstnanosti a zaměstnanosti. Poslední část se zabývá vývojem ukazatelů v Pardubickém kraji. Na závěr je provedeno shrnutí celé problematiky a zhodnocení dosažení cíle práce.
Unemployment vs. employment index
Keywords: Labour Market; Employment; Unemployment; methods of measuring; Pardubice Region; illegal works; Trh práce; zaměstnanost; Nezaměstnanost; metodiky měření; Pardubický kraj; nelegální práce