Přeprava nebezpečného zboží námořní přepravou - Svobodová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá námořní přepravou nebezpečného zboží. První část práce popisuje platnou legislativu, subjekty podílející se na procesu přepravy a klasifikaci látek. V druhé části je navržen diagram včetně detailního popisu procesu přepravy zboží. Třetí část již zobrazuje aplikaci navrženého procesu na praktickém příkladě.
Sea transport of dangerous goods
Keywords: námořní přeprava; IMGD Code; nebezpečné zboží; obalový materiál; manipulace; Sea transport; dangerous goods; packaging; handling