Každodenní život v šlechtické rodině v meziválečném Československu. Analýza deníkových zápisků Marie Alžběty Salm-Reifferscheidtové. - Němcová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřená na každodenní život šlechty v éře první republiky a popisuje změnu jejich společenského postavení. Dále se zabývá pozemkovou reformou. Práce je zaměřená na rodinu Salm-Reifferscheidtů. Popisuje její každodenní život a reakce na politické a společenské změny. Práce vychází z deníkových zápisků Marie Alžběty Salm-Reifferscheidtové.
Everyday Life of Noble Family in the Interwar Czechoslovakia. Analysis of the Maria Elisabeth Salm-Reifferscheidt Diaries
Keywords: šlechta; první republika; pozemková reforma; každodenní život; Salm-Reifferscheidtové; Salm-Reifferscheidtová, Marie Alžběta; nobility; first republic; land reform; everyday life; Salm-Reifferscheidts; Salm-Reifferscheidt, Mary Elizabeth