Analýza WWW prezentací veřejné správy - Koudela, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá přístupností webových prezentací veřejné správy. Je zaměřena především na analýzu webových prezentací krajů se zaměřením na hendikepované uživatele. Úvodem jsou vysvětleny všechny důležité pojmy k pochopení problematiky jak technologické, tak uživatelské. Technologická složka obsahuje objasnění pojmu "služba WWW" a technologií používaných při tvorbě webových prezentací včetně jejich přínosů a rizik. Uživatelská složka poukazuje na různorodé možnosti přístupů uživatelů k informacím, a to jakým způsobem mohou být uživatelé hendikepováni. Samotná analýza je kromě výsledků prováděných testů doplněna také o stručné subjektivní hodnocení.
Analysis of WWW presentation of public authorities
Keywords: WWW; webové stránky; krajské úřady; webové prohlížeče; internetové technologie; hendikepovaní uživatelé; prezentace; Analýza