Zpracování podkladů pro seminář předmětu PZDM v softwarovém prostředí Clementine - shluková analýza - Ouřecká, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat podklady pro předmět PZDM a popsat problematiku data miningu od přípravy dat do konečných výstupů se zaměřením na shlukovou analýzu. Teoretická část zahrnuje seznámení s termínem data mining a popisuje principy vybraných metod shlukové analýzy. Práce uvádí v praktické části příklad zpracování datového souboru prostřednictvím shlukové analýzy v softwarovém prostředí Clementine. Data miningový proces postupuje dle metodologie CRISP - DM.
Elaboration of educational materials for the seminar of the subject PZDM in the Clementine software environment - cluster analysis
Keywords: Data mining; metodika CRISP-DM; shluková analýza; shlukování dat; analýza shluků; analýza dat; Data mining; CRISP - DM metodology; cluster analysis; clustering; data analysis