SPME vonných látek - Šilarová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá extrakcí vonných látek. Nejprve jsou popisovány vlastnosti vonných látek rostlinného a syntetického původu. Dále se věnuje jednotlivým extrakčním technikám a hlavní část je zaměřena na mikroextrakci tuhou fází SPME vonných látek.
SPME of fragrances
Keywords: vonné látky; silice; extrakce; mikroextrakce tuhou fází; SPME; fragrances; essential oils; extraction; solid phase microextraction