Účetnictví a hospodaření Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové - Jachim, Michal (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je věnována hospodaření a účetnictví Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové. První část je zaměřena na hospodaření a majetek příspěvkových organizací zřizovaných územně samosprávným celkem. Druhá část je věnována účetnictví příspěvkových organizací. Ve třetí části je provedena analýza hospodaření Gymnázia J. K. Tyla. Hlavní důraz je kladen na strukturovaný rozbor ukazatelů. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější informace a poznatky, zhodnoceno hospodaření Gymnázia J. K. Tyla.
Accounting and economy of Grammar School of J. K. Tyl in Hradec Králové
Keywords: hospodaření; účetnictví; příspěvkové organizace; doplňkové činnosti; kontroly; majetek; finanční analýzy; municipální firmy; model BAMF; model KAMF