SKLADBA NÁKLADŮ V ŽELEZNIČNÍ OSOBNÍ DOPRAVĚ A JEJICH VÝPOČET - Nachtigall, Petr; Škárek, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
V současné době začíná postupná liberalizace trhu na české železnici, s tím souvisí vypisování výběrových řízení na provozování drážní dopravy na jednotlivých tratích či linkách. V následujícím článku je řešena problematika struktury a výpočtu nákladů v železniční osobní dopravě. Je zde také porovnání struktury nákladů při použití nových vozidel a současného vozového parku ČD, a.s.
STRUCTURE AND CALCULATION OF PASSENGER RAILWAY TRANSPORT COSTS
Keywords: osobní železniční doprava; náklady; liberalizace; passenger railroad transport; costs; liberalization