Komunistická Jihlava v letech 1948-1968 - Kaščáková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá životem města Jihlava v letech 1948 - 1968. Hlavní části se zabývají správou města, hospodářstvím a obyčejným životem. První kapitola rozvádí téma komunismu v Jihlavě,tj. správa města Jihlava, komunistická strana v Jihlavě. Druhá kapitola je čistě hospodářská, tj.průmysl, zemědělství, obchod a služby. Poslední kapitola je nejrozsáhlejší a zahrnuje takřka všechny oblasti života ve městě, například zdravotnictví, školství, výstavba a kultura. Tuto kapitolu uzavírají dva rozhovory s jihlavskými pamětníky.
Communist Jihlava in years 1948-1968
Keywords: Communism; national boards; industrial companies; nationalization; construction; Jihlava; komunismus; národní výbory; průmyslové podniky; znárodnění; výstavba