Představení principů a využití senzorových sítí v průmyslu - Brett, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce pojednává o vlastnostech a využití nízko-výkonových přenosových technologií. V práci jsou rozebrány základní komunikační protokoly a jejich implementace. Dále se práce zabývá návrhem senzorové sítě s porovnáním parametrů spolehlivosti přenosu.
Presentation of the principles and applications of sensor networks in the industry
Keywords: ZigBee; IEEE 802.15.4; bezdrátové sítě; nízko-výkonové sítě; wirelessHART; wireless network; low-power networks