Moderní mobilní datové technologie v českém telekomunikačním prostředí - Novák, Matěj (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce stručně popisuje historický vývoj mobilních sítí, které řadí do jednotlivých vývojových generací. Důraz je kladen na popis technologií používaných v České republice k datovým přenosům. Mobilní datové sítě jsou popsány z hlediska principů fungování, parametrů a situace na území našeho státu. V závěrečné srovnávací studii čtenář nalezne řešení zvoleného rozhodovacího problému pomocí metod vícekriteriálního rozhodování.
Modern mobile data technology in the Czech telecommunications environment
Keywords: CDP; EDGE; GPRS; GSM; HSDPA; HSUPA; LTE; LTE-A; UMTS; multi-criteria decision; vícekriteriální rozhodování