Výchovné působení Armády České republiky v současné době - Odvárková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována výchovnému působení a vzdělávání v Armádě České republiky v současné době. Skládá se ze sedmi kapitol, které se věnují armádě samotné, jejím zaměstnancům, studentům, žákům či službám, které armáda poskytuje, a které mají vliv na výchovu a vzdělávání. Samostatná kapitola je věnována školám a vojenskému zařízení, kde je poskytováno vojenské vzdělávání. Uvedeny jsou také změny ve výchově před a po vstupu do NATO a před a po profesionalizaci armády v České republice. Jedna z kapitol se týká vojáků v záloze. Rozebrána je tu duchovní a psychologická služba Armády České republiky.
Educational influence of Czech Army at present
Keywords: armáda; profesionální vojáci; vojáci z povolání; vzdělávání; výchova; army; professional soldiers; education