Aplikace kalorimetrie s tepelným tokem pro studium kinetiky krystalizace šťavelanu vápenatého - Jandera, Jakub (Univerzita Pardubice, 2002)
Bylo provedeno studium krystalizace štavelanu vápenatého smísením chloridu vápenatého a šťavelanu sodného. Byly zjištěny molární tepla a řád růstu krystalizace štavelanu vápenatého při teplotě 25°C a 37°C při různých iontových silách.
Application of the flow calorimetry for studying kinetic of calcium oxalate crystallization
Keywords: šťavelan vápenatý; krystalizace; kinetika krystalizace