Homeopatická léčba u nás a v zahraničí - Morávková, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem bakalářské práce je homeopatická léčba u nás a v zahraničí. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jaký je rozdíl v léčebných přístupech u homeopatie v České republice a v zahraničí. Dílčími cíli bylo zodpovědět na následující otázky: Jaký zaujímá homeopatie postoj v povědomí populace? Jaká se do ní vkládá důvěra ze strany lékařů a jaká ze strany pacientů? V první části bakalářské práce je shrnuta historie homeopatické léčby. V další části práce jsou porovnány přístupy k homeopatii v zahraničí a v České republice. Jako dokreslení celé situace homeopatických přístupů v regionu jsou použity výsledky dotazníkového průzkumu, v němž byli respondenti dotazováni na následující charakteristiky: věk, pohlaví, volba typu léčby a účinku homeopatik.
The homeopathic treatment in the Czech Republic and in abroad
Keywords: homeopatie; alternativní medicína; placebo efekt; nekonvenční medicína; homeopathy; alternative medicine; placebo effect; unconventional medicine