Komanditní společnost v mezinárodním srovnání - Veselá, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou komanditních společností v rámci České republiky a dalších evropských státech. V rámci diplomové práce je popsán historický vývoj a současná právní úprava komanditních společností v České republice, Německu, Rakousku, Francii, Itálii, Polsku a Spojeném království. Dále se tato práce věnuje zdanění komanditních společnosti v jednotlivých státech a jejich četnosti. V závěru práce je provedena komparace legislativní úpravy, zdanění a četnosti komanditních společností ve vybraných státech a také doporučení de lege ferenda pro českou právní úpravu.
Limited partnership in international comparison
Keywords: komanditní společnost; komanditista; komplementář; doporučení de lege ferenda; limited partnership; limited partner; general partner; recommendation de lege ferenda