Vyhodnocení účinnosti výukových programů na oblast životního prostředí - Hovorková, Terezie (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se skládá z teoretické části, kde je popsán stav výchovných programů v ČR, státní koncepce enviromentální politiky a koncepce EVVO (Enviromentální výchova, vzdělání a osvěta)v Pardubickém kraji. Praktická část pak obsahuje průzkum v oblasti vyhodnocení účinnosti výukových programů na oblast životního prostředí. Dotazníkové šetření proběhlo na základních školách v Pardubicích a Hradci Králové s cílem ověřit účinnost programů realizovaných Ekocentrem Paleta, Krajským koordinátorem EVVO.

The diploma work contains of the theoretical part, where is described situation of the educational programs in Czech republic, govermental conception of the environmental policy and conception EESE (enviromental education, study and enlightenment) in Pardubice region. Practical part contais of research in area of evaluation of the effectivity of educational programs in the area of environment. Interviewing took part in basic schools in Pardubice. The objective of interviewing was to verify the evaluation of programs realized by Ekocentrum Paleta, the regioal linkman of EESE.
Efektivity of educational programs in the area of enviromental issue
Keywords: enviromental education; enviromental issue; enviromental ideas; education programs; sustainable growth; enviromentální výchova; výukové programy; Životní prostředí; Udržitelný rozvoj; enviromentální strategie