Šifrovací algoritmy - Indra, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Hlavním cílem této práce je seznámit uživatele s vybranými typy šifrovacích algoritmů, od nejjednodušších až po ty složitější. Účelem práce je tedy demonstrace způsobů šifrování, kdy si uživatel bude moci prostřednictvím jednotlivých šifer jak zabezpečit svá data, tak se pokusit dané algoritmy nejrůznějšími způsoby prolomit a ověřit tak jejich bezpečnost v praxi.
Enciphering algorithms
Keywords: šifry; šifrovací algoritmy; polyalfabetické šifry; vysoká prvočísla; prolomení šifer; cyphers; code algorhitms; polyalphabetical cyphers; large prime numbers; breaking the secret codes