Aktuální otázky rozvoje regionu se zaměřením na mikroregion Hlinecko - Marčáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je věnována aktuálním otázkám rozvoje regionů se zaměřením na mikroregion Hlinecko. V práci jsou vysvětleny příčiny vzniku regionálního rozvoje, důvody realizace regionální politiky a základní důvody vzniku mikroregionů. Dále je v práci provedena analýza trhu práce a cestovního ruchu v mikroregionu Hlinecko.
Actual questions of development in region with view to microregion Hlinecko
Keywords: Regionální rozvoj; Regionální politika; mikroregiony; mikroregion Hlinecko; Nezaměstnanost; Cestovní ruch; Trh práce