Bankovní systém Skandinávských zemí - Koubková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Předmětem diplomové práce je porovnání bankovních systémů vybraných Skandinávských zemí a bankovního systému České republiky. Diplomová práce popisuje historický vývoj jednotlivých bankovních sektorů a současný stav. Práce obsahuje srovnání podle různých hledisek a jsou zde zahrnuty i výhledy ratingové agentury Moody's.
Bank system of Scandinavian Countries
Keywords: banky; centrální banka; krize; inflace; úrokové sazby; povinné minimální rezervy; banks; central bank; crisis; inflation; interest rates; minimum reserve requirements