Využití modelu CAPM pro finanční investování - Koluch, Karel (Univerzita Pardubice, 2011)
Předmětem diplomové práce je zhodnotit využití modelu CAPM (Capital Asset Pricing Model), pro finanční investování. V první části je popsána Burza cenných papírů Praha, a.s, dále teorie které předcházely vzniku modelu CAPM, následně samotný model CAPM. Ve druhé části je model CAPM použit na konkterétních datech získaných z Burzy cenných papírů Praha, a.s. za posledních pět let.
Use of the CAPM model for investment
Keywords: beta faktor; Burza cenných papírů Praha; CAPM; Oceňování kapitálových aktiv; Sharpe; Alexander; beta factor; Prague stock exchange; CAPM; Pricing of capital assets; Sharpe; Alexander