Stanovení celkové rtuti ve vzorcích ryb - Fišerová Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Byla vypracována literární část o problematice rtuti v životním prostředí a působení rtuti na lidský organismus. Práce se dále věnuje analytickým metodám stanovení rtuti. Byly provedeny analýzy celkové rtuti v rybách a byl posouzen vliv úpravy vzorku na stanovení obsahu rtuti.
Determination of total mercury content in fish samples
Keywords: rtuť; termooxidační stanovení rtuti; ryby; potraviny; mercury; thermo-oxidative determination of mercury; fish; foodstuffs