Možnosti stříbrné pevné amalgámové elektrody v oblasti analýzy bioaktivních látek - Šelešovská, Renáta (Univerzita Pardubice, 2014)
Habilitační práce je zaměřena na problematiku amalgámových elektrod. Cílem bylo širší studium vlastností a analytického využití leštěné či modifikované stříbrné pevné amalgámové elektrody v porovnání s HMDE. Byl studován stříbrný amalgám jako materiál a jeho aplikační možnosti v oblasti analýzy anorganických i organických látek, při stanovení různých biologicky aktivních látek nebo při analýze peptidů a DNA. Předkládaná práce je zpracovaná formou komentovaného souboru 13 publikací autorky na toto téma uveřejněných v zahraničních impaktovaných časopisech v letech 2004-2014. Součástí textu je souhrn poznatků v oblasti výzkumu a testování amalgámových elektrod dosažených na dalších odborných pracovištích a jednotlivé publikace autorky jsou zasazeny do celkového kontextu dané problematiky.
Possibilities of silver solid amalgam electrode in the analysis of bioactive compounds