Osamělost žen seniorek jako fenomén stáří - Fuxová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá fenoménem dnešní doby - stářím a problematikou osmělosti, která bývá s poslední etapou života člověka spjata. V teoretické části autor vysvětluje především pojmy z oblasti stáří, stárnutí a osamělosti. Empirická část obsahuje případové studie šesti žen v důchodu právě s ohledem na problematiku osamělosti.
The loneliness of elderly women as a phenomenon of the old age
Keywords: old age; growing old; singleness; loneliness; Seniors; stáří; stárnutí; samota; osamělost; senioři