Efektivita alternativních trestů z pohledu probačních úředníků - Ulvrová, Monika (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce zjišťuje efektivitu alternativních trestů z pohledu probačních úředníků. Práci tvoří dvě části teoretická a praktická. V teoretické části se práce nejprve věnuje vymezení pojmů trest, probace a mediace. Dále se zaměřuje na Probační a mediační službu České republiky. Převážná část práce se zabývá jednotlivými alternativními tresty, kde teorii doplňují příběhy z praxe. V praktické části se formou rozhovoru s probačními úředníky zjišťuje přístup, motivace a účinnost jejich práce a především efektivita alternativních trestů, na jejichž dodržování dohlíží.
Effectiveness of Alternative Punishments from the Viewpoint of Probation Workers
Keywords: tresty; probace; mediace; Probační a mediační služba; alternativní tresty; efektivita; punishments; probation; mediation; Probation and Mediation Service; alternative punishments; efficiency