Využití veřejné linkové dopravy pro zajištění dopravní obslužnosti na Šumpersku - Kouřil, Patrik (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na charakteristiku a analýzu veřejné linkové dopravy na Šumpersku. Charakteristika se týče dopravní sítě, přepravních vztahů, přestupních uzlů a vozového parku. Analýza je zaměřena na autobusové linky a souběhy spojů. Na základě výsledků analýzy byly navrženy změny, které povedou ke zlepšení dopravní obslužnosti ve veřejné linkové dopravě na Šumpersku.
Use of public bus transport for providing transport services in Šumperk region
Keywords: autobusové spoje; bezbariérové spoje; dopravní obslužnost; přestupní uzly; souběhy; veřejná linková doprava; bus services; accessible lines; transport services; transport hubs; concurrency; public bus transport