Optimalizace podmínek imobilizace galaktosaoxidasy a stabilita imobilizovaného enzymu - Slováková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2000)
Galaktosaoxidasa byla po chemické oxidaci jodistanem sodným orientovaně imobilizována na magnetický a nemagnetický makroporézní hydrazidový derivát perlové celulosy. Byla opakovaně stanovena enzymatická aktivita připraveného oxidačního reaktoru.
Optimalization of the galactoseoxidase imobilization and the stability of this reactor
Keywords: galaktosaoxidasa; chemická oxidace; imobilizace; hydrazidový sorbent