Kolektivizace v okrese Polička - Novotná, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce pojednává o průběhu koletivizace v okrese Polička v letech 1948 - 1960. Zaměřuje se na proces zakládání JZD a perzekuci samostatně hospodařících zemědělců.
Collectivization in the Polička Region
Keywords: kolektivizace; zemědělství; kulak