Kulturní a osvětová činnost v Jihlavě v 50. letech 20. století - Drahošová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o kulturní a osvětové činnosti ve městě Jihlava v časovém období 50. let 20. století. Jsou zde blíže popsány vybrané městské slavnosti, které charakterizovaly tehdejší Československo a splňovaly důležitý úkol propagace režimu. V práci se představuje i osvětová činnost, která hrála podstatnou roli v přetváření lidských životů na klasicky socialistické.
Cultural Education in Jihlava in the 1950s
Keywords: kultura; osvěta; Jihlava; výchova; městské slavnosti; komunismus; culture; public enlightenment; Jihlava; education; city celebrations; communism