Monitorování stavu výživy u hospitalizovaných pacientů na JIP - Pultarová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá problematikou výživy a její monitorací v intenzivní péči. Dále popisuje úlohu a složení výživy spolu s projevy a léčbou malnutrice. Empirická část vyhodnocuje rozdíl ve stavu výživy u pacientů po operacích GIT ve dvou časových úsecích.
Monitoring the nutritional status of hospitalized patients at ICU
Keywords: výživa; malnutrice; intenzivní péče; monitorace; operační výkon; GIT; nutrition; malnutrition; intensive care; monitoring; surgery; GIT