Vliv vybraných ekonomických faktorů na trh nemovitostí v České republice - Pithartová, Martina (Univerzita Pardubice, 2026)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním vlivu ekonomických faktorů na nemovitostní trh. První část se zaměřuje na charakteristiku nemovitostního trhu, jeho členění a subjekty. Dále jsou charakterizovány jednotlivé faktory působící na trhu s nemovitostmi. Druhá část je zaměřená na korelační a regresní analýzu vybraných ekonomických faktorů a zkoumání jejich vlivu na ceny nemovitostí.
The influence of selected economic factors on the real estate market in the Czech republic
Keywords: trh s nemovitostmi; hrubý domácí produkt; inflace; míra nezaměstnanosti; úrokové sazby; real estate market; gross domestic product; inflation; unemployment rate