Soubor pomůcek pro nový GVD - Juřínek, Antonín (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce řeší problematiku postupu snižování rychlosti vlaků při mimořádnostech a případech kdy je sestaven vlak odchylně od plánovaného řazení, vypnuto brzdové zařízení vozů z důvodu závady nebo přečíslování vlaku při jízdě po jiné trati než původně naplánované. Současně se zabývá komunikací mezi dopravci a operátorem dráhy.
Set of utilities for the new GVD
Keywords: mezistaniční úseky; rozhodné spády; rychlost; potřebná brzdící procenta; interstation sections; strong momentum; speed; necessary braking percent