Informovanost pacientů psychiatrické léčebny pro léčbu závislostí o následné péči - Brázdová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na problematiku návykově nemocných osob. Zabývá se složkami následné péče, službami, které poskytuje a jejím zákonem ukotvení. Dále se zabývá jinými možnostmi léčby návykově nemocných a sociální prací s návykově nemocnými. Prostřednictvím dotazníku vlastní konstrukce byla získána data o informovanosti pacientů psychiatrické léčebny pro léčbu závislostí o následné péči.
Awareness of patients of psychiatric hospitals for addiction treatment about aftercare
Keywords: adiktologie; léčba; následná péče; návykové látky; resocializace; závislost; addictology; treatment; aftercare; addictive substances; resocialization; addiction