Ošetřovatelský proces u pacienta s cévní mozkovou příhodou - Vacková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se skládá z teoretické a praktické části. Část teoretická zjednodušeně popisuje anatomii nervové soustavy, stručně vysvětluje definici a základní dělení cévních mozkových příhod, rizikové faktory, které vedou ke vzniku cévních mozkových příhod. Dále obsahuje popis vyšetřovacích metod a léčbu tohoto onemocnění. Praktická část obsahuje ošetřovatelský proces. Ten zahrnuje kazuistiku, fyzikální vyšetření, ošetřovatelskou anamnézu, plán ošetřovatelské péče doplněný mapou péče.
Care plan on pacient with stroke
Keywords: cévní mozková příhoda; Ošetřovatelská péče; vyšetřovací metody; léčba