Proteiny a možnosti jejich stanovení - Civínová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2023)
První část této bakalářské práce se zabývá obecným popisem proteinů, jejich strukturou a funkcí. Ve druhé části práce jsou blíže popsány některé významné proteiny a možnosti jejich stanovení v různých biologických materiálech. Jsou zde popsány principy a postupy spektrofotometrických, elektrochemických i imunochemických metod, které se k analýze proteinů využívají. Závěr práce se zaobírá metodami strukturní analýzy bílkovin.
Proteins and Their Determination Possibilities
Keywords: bílkoviny; celková bílkovina; strukturní analýza; plazmatické bílkoviny; bílkoviny akutní fáze; protein; total protein; structural analysis; plasma proteins; acute phase proteins