Povlakovaná závitovka vytlačovacej linky kaučukových zmesí - Olšovský, Milan; Bušík, Boris; Vajčner, Milan (Univerzita Pardubice, 2012)
Práca sa zaoberá porovnaním dvoch závitoviek. Prvá je bez povrchovej úpravy a druhá ma na svojom povrchu povlak na báze CrN. V teoretickej časti sú spracované poznatky o rôznych typoch vytlačovacích linkách a o závitovkách používaných na vytlačovanie polymérnych zmesí. V experimentálnej časti sú hodnotené výstupne hodnoty oboch závitoviek priamo vo výrobnom procese na vytlačovacej linke Troester (Duplex – dva vytlačovacie stroje). Konkrétne sa práca zaoberá kolíkovým typom závitovky na kolíkovom vytlačovacom stroji, ktorý sa využíva na vytlačovanie profilu bočníc. V závere práce sú porovnávané výsledky výstupných hodnôt povlakovanej závitovky a závitovky bez povrchovej úpravy.
Keywords: extrúder; vytlačovacia linka; závitovka; bočnica; kaučuk