Účast StB na akci "B" (Banderovci v Čechách a na Moravě) - Brandejs, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se snaží zmapovat účast bezpečnostních složek na potírání Ukrajinské povstalecké armády (UPA), která procházela přes Československo v roce 1947 do americké okupační zóny v Německu. Pozornost je hlavně zaměřena na území Čech a Moravy.
Participation of the National security organization in action "B" (Bandera's members in Bohemia and Moravia)
Keywords: povstalecké armády; nacionalismus; banderovci; bezpečnostní složky; Státní bezpečnost; rebellious armies; nationalism; bandera's members; security units; national security