Menstruace - mýty a pověry - Horvátová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem teoreticko - výzkumné práce je menstruace - mýty a pověry. Teoretická část se zabývá problematikou menstruačního cyklu,historického pohledu na menstruaci a mýty a pověrami o menstruaci.
Menstruation - myths and superstitions
Keywords: menstruace; menstruační cyklus; ovulační cyklus; mýty a pověry o menstruaci; historický pohled na menstruaci; menstruation; menstrual cycle; ovulation cycle; myths and superstitions about menstruation; historical view of menstruation