Krizový management podniku v oblasti turismu - Lutonská, Sabina (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se věnuje krizovému managementu u subjektů cestovního ruchu v době pandemie Covid-19. Jejím cílem je zhodnocení aplikace systému managementu rizik podniků působících v oblasti turismu a využití nabízených státních podpor pro svoji činnost. Metodou dotazníkového šetření a případových studií je analyzována situace subjektů cestovního ruchu v době pandemie včetně ekonomických dopadů vládních restrikcí na vybrané subjekty. Dále formou případových studií se zabývá situací ve dvou podnicích, jeden ze Švýcarska a jeden z České republiky. Práce vyhodnocuje závěry z dotazníkového šetření v oblasti systému managementu rizik a porovnává ekonomické dopady vládních opatření v jednotlivých státech na vybrané subjekty. Závěr diplomové práce se zaměřuje na návrhy a opatření pro jednotlivé typy podniků tohoto sektoru a zhodnocení vládních opatření uvedených států.
Crisis management of a company in the field of tourism
Keywords: pandemie; cestovní ruch; krizový management; rizika podniku; vládní opatření; regiony cestovního ruchu; pandemics; tourism; crisis management; business risks; government measures; tourism regions