Analýza a návrhy změn v městské hromadné dopravě ve městě Břeclav - Koutník, Roman (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá analýzou městské hromadné dopravy v Břeclavi. Jednotlivé části analýzy se zaměřují na vozový park dopravce, tarifní podmínky a analýzu jednotlivých linek. Při analýze linek byl kladen důraz především na umístění zastávek, jejich vybavenost a na jízdní řády linek. V následující části práce zabývající se návrhy na zlepšení stávajícího stavu městské dopravy, jsou navrženy změny, které by mohly přispět k intenzivnějšímu využívání městské dopravy, a tím i ke zlepšení dopravní situace v Břeclavi. V poslední části práce jsou navržené změny vyhodnoceny.
Analysis and proposals for changes in public transport in Breclav
Keywords: bus stop; transport services; timetables; city public transport; low-floor vehicle; network lines; location of the stop; autobusové zastávky; dopravní obslužnost; jízdní řády; městská hromadná doprava; nízkopodlažní vozidla; síť linek