Korupční klima v zemích EU - Malechová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2002)
Autor se v práci zaměřuje na rozsah korupčního prostředí v členských zemích EU i EU jako celku a na preventivní a represivní postoj EU ke korupci. V závěru zmiňuje i stav korupce v ČR a s tím související přijatá či plánovaná protikorupční opatření.
Corruption climet in the states of EU
Keywords: Evropská Unie; Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj; Korupce; členské státy